Facebook-aandeel houdt winst vast

© belga

Het Facebook-aandeel schiet kort na de openingsbel 10 procent hoger, zakt daarna richting intekenprijs om weer hoger te klimmen. Een nerveuze eerste beursdag voor Zuckerberg, blijkt.

Omstreeks 17 uur onze tijd startte dan eindelijk de handel in het aandeel van de socialenetwerksite die 900 miljoen gebruikers telt. Facebook staat genoteerd op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

Na een – zoals verwacht enthousiaste start – noteerde het Facebook-aandeel 10 procent hoger. Na ruim een uur handel bleef er van de openingswinst evenwel slechts een kleine 2 procent over tot 38,7 dollar. Toch keerde het enthousiasme van het begin terug, waardoor het aandeel na bijna twee uur handel 8 procent hoger noteerde tot 41 dollar. Op enkele uren van de slotbel houdt Facebook een mooie winst van 6,3 procent vast.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg luidde vrijdag om 15.30 uur Belgische tijd de openingsbel van de handelsdag op Nasdaq. Dat gebeurde wel vanop afstand, meer bepaald vanuit het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park in Californië.

Facebook is er in ieder geval in geslaagd de grootste beursgang aller tijden door een internetonderneming te realiseren. In totaal werd 16 miljard dollar opgehaald. Beleggers betaalden 38 dollar (ongeveer 30 euro) per aandeel, een bedrag bovenaan de prijsvork van 34 tot 38 dollar. De intekenprijs waardeert Facebook op ruim 100 miljard dollar. Vrijdag werden er 421,2 miljoen Facebook- aandelen in de markt gezet. (Belga/BO/EE)

Bekijk ook de reportage van Kanaal Z ‘Kan Facebook de verwachtingen inlossen?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content