Ex-Carestel top zoekt nieuwe markt met Pauzo

© Belga

Twee wapenbroeders van het oude Carestel keren terug naar hun oude liefde: wegrestaurants. Deze maand openen Georges Bloem en Benny Moortgat hun eerste vestiging in Wetteren met het nieuwe Pauzo-concept.

Oude liefde roest niet. Benny Moortgat en Georges Bloem werkten 21 jaar lang in de wegcatering bij het voormalige Carestel. Begin 2003 gaven ze er de brui aan, maar vorige zomer namen ze elf wegrestaurants van Autogrill over en stapten opnieuw in de catering langs autosnelwegen.

“Maar we hebben die restaurantuitbatingen niet zomaar gekocht. Een van de voorwaarden was dat we het concept fundamenteel konden herzien”, legt Georges Bloem uit. Het duo ziet het anders. “De bestaande wegrestaurants zijn voorbijgestreefd. Je vindt er steeds weer hetzelfde aanbod. Vol-au-vent. Balletjes in tomatensaus. Een gewone steak. Ons aanbod wordt anders. We werken samen met Lieven Lootens van sterrenrestaurant ’t Aards Paradijs.”

Wetteren

‘Pauzo’ is de naam van het nieuwe restaurantconcept. Deze maand opent in Wetteren het wegrestaurant langs de autosnelweg van Brussel naar Gent. Met dus een ander aanbod en bovendien twee types ruimten. Een voor het pendelende publiek, busreizigers, grotere groepen.

Een tweede ruimte richt zich specifiek naar zakenmensen. Ze kunnen er vergaderen, werken met de laptop, de gsm opladen. “Je kan er iets eten of drinken, maar dat staat niet meer alleen centraal”, meldt Benny Moortgat.

Hoge verwachtingen

De verwachtingen voor het initiatief zijn hooggespannen. Het duo investeerde 2 miljoen euro in Wetteren. Als het Pauzo-concept in Wetteren aanslaat, wordt het ook uitgerold in de andere vestigingen in Bierges, Froyennes, Gierle (een brugrestaurant over de autoweg), Mannekensvere, Marke, en Rotselaar. Dat zou nog eens een investering van 2 miljoen euro vergen. Eind 2013 zou het vernieuwingprogramma afgerond zijn. (WR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content