Europese Commissie akkoord met overname LaudaMotion door Ryanair

© AFP

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij LaudaMotion overnemen, zo heeft de Commissie donderdag bekendgemaakt. Er zijn geen voorwaarden gesteld.

Uit onderzoek van de Commissie blijkt dat de toename van de slotportefeuille van Ryanair waarschijnlijk geen negatief effect heeft voor passagiers en dat er voldoende concurrentie overblijft. Met de eerder dit jaar aangekondigde deal wil de Ierse lowcostmaatschappij voet aan de grond krijgen op de Duitse en Oostenrijkse markt.

LaudaMotion, dat tot voor kort nog Niki heette, vliegt vakantievluchten vanuit de twee landen. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda kocht de ooit door hem opgerichte prijsvechter uit de boedel van het failliete Air Berlin. Het werd gezien als het meest aantrekkelijke onderdeel. Hij zocht daarna naar partners om LaudaMotion van de grond te krijgen.

Ryanair zal volgens het dagelijke bestuur van de Europese Unie nog steeds te maken krijgen met sterke concurrentie van andere maatschappijen op de routes en luchthavens waar de activiteiten van Ryanair en LaudaMotion elkaar overlappen.

Partner Content