Etex investeert 12 miljoen euro in Microtherm in Sint-Niklaas

© Jelle Vermeersch

De Belgische familiale bouwmaterialengroep Etex investeert de komende vier jaar 12 miljoen euro in haar dochterbedrijf Microtherm in Sint-Niklaas.

Die vestiging wordt de internationale uitvalsbasis voor de ontwikkeling en productie van hoogperformante isolatiematerialen.

Microtherm maakt deel uit van Promat International, op zijn beurt een dochteronderneming van Etex. Microtherm is actief in de nichemarkt van brandpreventie en hoogtemperatuurisolatie.

Recente toepassingen zijn onder meer installaties voor zonne-energie die temperaturen tot 1.200 graden opvangen, maar ook zwarte dozen voor vliegtuigen of SlimVac. volgens het bedrijf is dat het best isolerende materiaal van een zeer beperkte dikte. Behalve standaardmateriaal wordt er ook veel geproduceerd op vraag van klanten.

De komende vier jaar wordt in Sint-Niklaas 12 miljoen euro geïnvesteerd in de automatisering van productieprocessen, flexibilisering van productie en uitbreiding van de portfolio en kennis. Extra jobs komen er niet, maar voor de 190 werknemers (onder wie veel ingenieurs) betekent de investering een verankering.

Wat de automatisering betreft zal een nieuwe machine worden gebouwd voor een nieuwe aerogel-toepassing (licht buigbare isolatie). (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content