Escaux groeit 33 procent

Escaux, de ontwikkelaar van unified communications software uit Waver, heeft Belgacom als doorverkoper weten te strikken.

Het gaat om het soort software om alle communicatiemiddelen zoals e-mail, fax, vaste en mobiele telefonie te budelen. ‘Belgacom Unify’, de oplossing die Belgacom nu in de markt zet, is een Escaux-product onder Belgacom-label.

“Ondanks de crisis hebben we in het jongste jaar mooie zaken gedaan. We zijn van een direct naar een indirect verkoopsmodel overgeschakeld en we hebben een aantal mooie partners weten aan te trekken”, zegt Christophe Hendriks, de algemeen directeur van Escaux. Ook Luxembourg Telecom en Colt Telecom verkopen de Escaux-oplossing, die nu in gebruik is bij een 1000-tal bedrijfsklanten, waaronder Dalkia, Belnet en Colruyt. Een van de grote contracten vorig jaar was met Smals, de vzw die ICT-diensten levert aan publieke instellingen.

Escaux heeft zijn jaarrekening 2009 nog niet neergelegd, maar volgens Hendriks boekten de Waals-Brabanders vorig jaar 3,3 miljoen euro omzet, een groei van 33 procent. Het nettoresultaat was volgens Hendriks ‘breakeven’. Het aantal werknemers steeg tot 35, waarvan nu 3 in het buitenland. Escaux verkoopt nu ook in Zwitserland, Nederland en Oostenrijk.

In 2008 draaide Escaux nog een licht negatief bedrijfsresultaat, maar toen trok het Luxemburgse BIP Investment Partners het kapitaal op met 2,16 miljoen euro in ruil voor een participatie van, volgens het Staatsblad, bijna 21 procent. Volgens de website blijft Escaux op zoek naar bijkomende investeerders. Escaux bouwt zijn unified communicationsoplossing op het Asterisk open source-platform en concurreert met producten van Cisco, Microsoft, Alcatel of Siemens Enterprise Communications.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content