Engie beslist eind februari over lot Isabelle Kocher

Isabelle Kocher stopt onmiddellijk bij Engie.

Eind februari beslist de Franse energiegroep Engie of het mandaat van CEO Isabelle Kocher wordt verlengd. Dat heeft de voorzitter van Engie – moederbedrijf van Engie Electrabel – woensdag gezegd.

Gevraagd naar de toekomst van Kocher zei voorzitter Jean-Pierre Clamadieu aan BFM Business dat de groep in een situatie zit waar een aantal zaken zeer goed zijn afgehandeld, maar er nog veel werk op de plank ligt. De groep moet een nieuwe stap in de transformatie zetten, aldus Clamadieu. Het is aan de raad van bestuur om uit te maken wie daarvoor de geschikte persoon is, aldus nog de Engie-voorzitter. ‘Een beslissing wordt verwacht eind februari, luidt het.

In de Franse pers wordt al een tijd gespeculeerd over het lot van één van de machtigste vrouwen in de Franse bedrijfswereld. Haar mandaat als ceo zou volgens sommige bronnen niet worden verlengd. De Franse overheid – die 23,64 procent van de groep in handen heeft – heeft publiekelijk nog geen standpunt ingenomen over het mandaat van Kocher.

Engie, het vroegere GDF Suez, is in volle transformatie. Het bedrijf wil zich focussen op de energietransitie, met als activiteiten energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en gasinfrastructuur. In België staat een kernuitstap gepland.

Partner Content