Enfinity bouwt zonnepark van 150 voetbalvelden groot in Canada

Het West-Vlaamse groene stroombedrijf Enfinity start in het Canadese Ontario met de bouw van een gigantisch zonne-energieproject. Dat heeft CEO Hans De Backer aangekondigd in San Francisco, naar aanleiding van het bezoek van de Vlaamse economische missie onder leiding van Vlaams minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten.

Het Stardale-zonnepark in Ontario zal bestaan uit 150.000 zonnepanelen en zal zich uitstrekken over een oppervlakte van 150 voetbalvelden. Het zal stroom produceren voor meer dan 10.000 gezinnen en wordt daarmee een van de grootste zonne-energieprojecten op het Amerikaanse continent. Het project kost 100 miljoen euro.

Regionaal hoofdkwartier in Atlanta

Het bedrijf kondigde in San Francisco ook aan dat er een nieuw regionaal hoofdkwartier komt in de Verenigde Staten, in de stad Atlanta, om nog beter te kunnen inspelen op de Amerikaanse markt.

Enfinity heeft de laatste drie jaar een steile opgang gemaakt. De omzet steeg van 200.000 euro in 2006 naar 252 miljoen euro in 2009. Het bedrijf is actief in 19 landen en heeft in totaal zo’n 200 mensen in dienst.

Tegenstand

De plannen voor een groot zonnepark stoten op tegenstand van de lokale landbouwers en de lokale bevolking omdat de zonnepalen op landbouwgrond worden geplaatst. In het najaar besmeurden vandalen nog een hoeve die voor het project was aangekocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content