Een frisse wind door de salesmeeting

Zelfs de meest dynamische salesmanagers weten soms niet hoe ze de salesmeeting voor iedereen interessant kunnen houden. Maar er zijn manieren om te vermijden dat de deelnemers meer met hun smartphone dan met de meeting bezig zijn.

Houd het kort. Probeer niet om zoveel mogelijk informatie in een vergadering te proppen. Houd het liever kort en efficiënt, vooral als de meetings regelmatig plaatsvinden. Let op de tijd en laat de vergadering niet uitlopen. Verlies geen tijd met het overlopen van onderwerpen uit vorige meetings.

Verander het format. In plaats van iedereen in een grote kring of in rijen achter elkaar te zetten, kunt u de groep opdelen in kleinere teams aan een tafel. Daardoor ontstaat meer communicatie en activiteit, en kunt u de groepjes aan het werk zetten.

Gebruik voorbeelden uit ervaring. Houd het publiek betrokken door veel vragen te stellen en zoveel mogelijk ervaringen te delen. Leer hoe u een goed verhaal moet vertellen.

Betrek iedereen bij de planning. Vraag de mening van de deelnemers wanneer u de inhoud en de datum van de volgende vergadering vastlegt. Als de vergadering een hele dag heeft geduurd, kunt u afsluiten met een beetje ontspanning buiten het kantoor.

Bron: Inc.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content