E5 mode krijgt bescherming tegen schuldeisers

© belga

De modewinkelketen e5 mode krijgt tot eind januari bescherming tegen schuldeisers in een poging om een deel van de activiteiten over te dragen onder gerechtelijk gezag. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Dendermonde dinsdag beslist.

E5 mode, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, kwam tijdens de eerste lockdown al eens in de financiële gevarenzone. Alle winkels gingen op 14 maart dicht en openden pas midden mei opnieuw de deuren. De keten verloor ongeveer 20 miljoen euro omzet, een kwart van zijn voorziene jaarlijkse verkoopcijfer, en er werd gekozen voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie (WCO) bij de ondernemingsrechtbank in Dendermonde.

Tijdens die eerste beschermingsperiode voerde e5 mode een schuldherschikking door. Eind juni zette de rechtbank het licht op groen voor een doorstart. E5 mode heeft een 55-tal winkels in ons land. Bij de doorstart werkten er nog 450 mensen. De meesten zijn opnieuw op tijdelijke werkloosheid geplaatst, met uitzondering van diegenen die de webshop bemannen.

Vrijdag vond een ondernemingsraad plaats en het bedrijf vroeg daarna een gerechtelijke reorganisatie met overdracht onder gerechtelijk gezag aan. Dat middel moet toelaten om het behoud van het geheel of een deel van de onderneming of van haar activiteiten te verzekeren. Het bedrijf zou de schulden achterlaten in de bestaande vennootschap en de winkels eruit proberen lichten.

De ondernemingsrechtbank in Dendermonde besliste de vennootschappen e5 mode en ECG (European Clothing Group) te beschermen tegen schuldeisers tot 31 januari.

Partner Content