E5 lanceert eerste winkel die zich uitsluitend op mannen richt

Archiefbeeld: E5 © Belga Image
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

De modeketen e5 lanceert een eerste stadswinkel in Aalst en later dit najaar ook een nieuw franchiseconcept, Dansaert Men, dat zich uitsluitend op mannen richt.

Dat kondigt e5 vrijdag aan in de marge van de bekendmaking van de halfjaarresultaten.

De broers Peter en Kristof De Sutter namen e5 Mode in februari 2021 over, nadat de coronaperiode de al zwaar verlieslatende keten de nekslag had gegeven. Ze hielden alle 55 winkels open en 90 procent van het personeel aan boord. De winkels werden heringericht in boetiekstijl.

Eerste stadsboetiek

Nu komt daar een eerste stadswinkel bij in het centrum van Aalst. Tot nu toe lagen de e5-winkels langs invalswegen. “Bereikbaarheid is een belangrijk aspect van onze strategie. We streven ernaar dat elke Vlaming een e5-winkel heeft op maximaal een kwartier van zijn of haar woonplaats,” zeggen de co-CEO’s Peter en Kristof De Sutter in een persbericht.

“Met onze eerste stadsboetiek willen we ook in centrumsteden kwaliteitsvolle Belgische mode en een excellente persoonlijke service aanbieden. Dat versterkt onze concurrentiekracht en verankering, en laat ons toe een nog breder en jonger publiek te bereiken.”

Alleen voor mannen

Daarnaast start e5 dit najaar, na het succes van de pop-upwinkel in Knokke, met een nieuw franchiseconcept, dat zich uitsluitend op mannen richt.

Om die ambitie te realiseren, blijft e5 zijn investeringstempo van 3 à 5 miljoen euro per jaar aanhouden. Het bedrijf ziet in de komende twee jaar potentieel naar meer dan zestig winkels te evolueren.

Groeien

Sinds de doorstart in 2021 groeit e5 weer. Dat was ook in 2022 zo. “Ondanks de neerwaartse trend in de moderetailmarkt haalt e5 zijn vooropgestelde omzetdoelstelling van 80 miljoen euro voor 2022”, klonk het vrijdag. De omzet lag 22 procent hoger dan in 2021, en er was een operationele winstmarge van 5 procent. En in de eerste helft van 2023 was er een omzetgroei van 13 procent. De omzet van de webshop steeg met meer dan een kwart.

Om de e5-keten van 56 naar meer dan 60 vestigingen te tillen, kunnen er de komende twee jaar zowel stads- als baanwinkels bij komen. “Voor de stadswinkels denken we aan de middelgrote provinciesteden”, zegt Peter De Sutter. “Voor baanwinkels zien we onder meer nog mogelijkheden in de regio Ninove, in de regio Deinze-Tielt-Alter, rond Antwerpen en in de kuststreek.” Concrete locaties zijn er nog niet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content