Duitse kandidaat-overnemer voor Mega World (video)

Valerie Bauwens Journalist

Wat niemand nog voor mogelijk hield, gebeurt mogelijk toch: een doorstart van Mega World, het vroegere Blokker. Een Duitse kandidaat-overnemer heeft het oog laten vallen op de 119 winkels van de failliet verklaarde winkelketen, meldt de redactie van Kanaal Z.

Mega World, het vroegere Blokker, dat eind vorig jaar door de ondernemingsrechtbank van Mechelen failliet werd verklaard, staat in de belangstelling van een Duitse kandidaat-overnemer.

‘Wij hebben kort voor nieuwjaar contact gehad met een Duitse groep die zich aangeboden heeft om alle winkels van Mega World over te nemen’, zegt curator Thierry Lammar aan Kanaal Z. De eerste gesprekken daarover worden maandag 11 januari opgestart.

Om welk bedrijf het precies gaat, wil de curator voorlopig niet kwijt. Wel geeft hij aan dat het een valabele kandidaat betreft. ‘Het gaat om een grote speler op de Duitse markt die deze opportuniteit wil benutten om zich te ontplooien op de Belgische markt’, aldus Lammar.

Hoeveel de Duitse groep veil heeft voor Mega World zal blijken uit de onderhandelingen van maandag. De curatoren hebben al becijferd dat de keten van Dirk Bron op een schuldenberg zit van meer dan 40 miljoen euro. De totale inboedel en stock werden eerder al geraamd op 17 miljoen euro, maar dat bedrag lijkt de curator te hoog gegrepen.

Intussen loopt het strafonderzoek naar Dirk Bron, de Nederlandse eigenaar van Mega World, verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content