Duitse investeerders brengen formeel bod uit op Douwe Egberts

© reuters

De Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) heeft een formeel bod uitgebracht op DE Master Blenders 1753 (DE).

De Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) heeft een formeel bod uitgebracht op DE Master Blenders 1753 (DE). JAB biedt 12,50 euro per aandeel voor het koffie- en theebedrijf, waarmee het bedrijf op 7,5 miljard euro wordt gewaardeerd.

DE maakte eind maart bekend te onderhandelen met een groep investeerders – onder leiding van JAB – over een mogelijke overname. Het oorspronkelijk bod lag toen iets hoger op 12,75 euro per aandeel.

JAB heeft al een belang van ruim 15 procent in DE, dat in juni vorig jaar door het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee werd verzelfstandigd en naar de beurs in Amsterdam trok.

De Duitse investeerder heeft ook meerderheidsbelangen in de Amerikaanse koffieketens Peet’s Coffee & Tea en Caribou Coffee. JAB is eigendom van de familie Reimann, een van de rijkste ondernemersfamilies van Duitsland. Hun vermogen wordt geraamd op 11 miljard euro.

De raad van bestuur van DE Master Blenders 1753 steunt het bod van JAB en beveelt het aan. Het hoofdkantoor van DE blijft in Nederland en alle productiefaciliteiten in Nederland blijven operationeel, aldus het bedrijf. (ANP/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content