Duco Sickinghe stopt Telenet-belang in Stichting Administratiekantoor

© Image Globe

De aandelen en verworven warranten van Duco Sickinghe in Telenet gaan naar een Stichting Administratiekantoor. Zo voorkomt de Telenet-topman de schijn van belangenvermenging.

Duco Sickinghe brengt zijn Telenet-belang onder in een Stichting Administratiekantoor naar Nederlands recht.

Dat is een veelgebruikte constructie om het eigendomsrecht van de aandelen los te koppelen van het beheer ervan.

Het gaat om eigendomsrechten op 296.025 aandelen en 856.256 verworven Telenet-warranten die onder het overnamebod van Liberty Global vallen. De waarde van de aandelen, tegen 35 euro per aandeel, is ruim 10 miljoen euro. De waarde van het warrantenpakket is moeilijk te berekenen omdat daar nog de uitoefenprijs afgaat.

Warranten

In het lopende beloningspakket van Duco Sickinghe zitten nog niet-verworven warranten die niet onder het bod van Liberty vallen en dus ook niet aan de stichting worden overgedragen.

Het beheer van de Stichting Administratiekantoor komt in handen van drie “onafhankelijke personen”, meldt Telenet.

Sjoerd Eisma is een voormalig partner van het Nederlandse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en toezichthoudend bestuurder bij Hal Holding en Robeco Groep. Luc Philips is een voormalig financieel directeur van KBC Groep. Emeritus hoogleraar Dirk Heremans van de KU Leuven is een onafhankelijk bestuurder bij KBC.

De drie bestuurders van de Stichting hebben verregaande bevoegdheden, spelt Telenet uit. Essentieel hebben ze geen enkele goedkeuring nodig van Duco Sickinghe over wat ze met de aandelen doen.

Afstand

Ze kunnen de warranten uitoefenen en de aandelen verkopen. Sickinghe heeft afstand gedaan van zijn recht om hen aansprakelijk te stellen voor dergelijke beslissingen, aldus Telenet. In ruil voor zijn belang krijgt Sickinghe eigendomscertificaten in de Stichting, die hij niet terug kan omzetten in aandelen Telenet.

De bestuurders van de Stichting zullen niet met Sickinghe communiceren over hun beslissingen. Hij kan ze ook niet ontslaan. Zij kunnen zelf vervangende leden co-opteren. De Stichting blijft overigens ook na het bod bestaan.

Telenet beklemtoont dat de bestuurders “geen direct zakelijke of persoonlijke relatie” hebben met de heer Sickinghe, Telenet of Liberty Global.

“Met deze transactie wenst de heer Sickinghe zijn neutraliteit ten aanzien van het bod te beklemtonen en belangenvermenging te voorkomen. Telenet werd ook op de hoogte gesteld dat de heer Sickinghe benadrukt dat hij toegewijd en gemotiveerd is om Telenet verder te besturen als CEO en de verdere groei te realiseren”, schrijft Telenet in zijn mededeling. (BL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content