Douwe Egberts bekent boekhoudfraude

© reuters

Het koffie- en theebedrijf DE Master Blenders 1753 – ook bekend als Douwe Egberts – heeft fraude in de boekhouding ontdekt bij de Braziliaanse activiteiten.

DE Master Blenders 1753 heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar fraude in de boekhouding, die volgens een woordvoerder pas recentelijk naar boven is gekomen. De fraude zou betrekking hebben op de periode 2009-2012. “Het onderzoek wordt over ongeveer vier weken afgerond,” luidt het.

De fraude heeft te maken met kortingen die niet zijn afgeboekt en oninbare vorderingen, aldus de woordvoerder. Het concern meldt dat het maatregelen zal nemen om de interne controle in Brazilië te verbeteren.

DE Master Blenders 1753 heeft ook voorzieningen getroffen op voorraden en belastingen. Het eigen vermogen van het koffieconcern neemt naar verwachting dit jaar met 85 tot 95 miljoen euro af. “Minder dan 50 procent hiervan is een gevolg van de fraude”, aldus de woordvoerder.

DE Master Blenders 1753 noteert na de afsplitsing van Sara Lee dit jaar op Euronext Amsterdam. Het aandeel werd na de bekendmaking van de fraude 8 procent lager gestuurd. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content