Douaniers houden stiptheidsacties op luchthaven Zaventem

Brussels Airport © Belga

De douaniers zijn woensdagochtend om 08.00 uur gestart met stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem.

De stiptheidsacties houden in dat de passagiers van aankomende vlieguigen en hun bagage grondig worden gecontroleerd, aldus Marc Nijs, secretaris van ACV Openbare Diensten. Volgens de luchthaven verliep de actie zonder grote hinder.

De acties zijn gericht tegen de problemen bij het federaal ambt, de federale overheidsdienst Financiën en de douanediensten.

Momenteel lopen onderhandelingen over een nieuw statuut voor de federale ambtenaren, maar het overleg met minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) loopt voor geen meter, oordelen de vakbonden. “We worden belachelijk gemaakt”, aldus Nijs.

De acties worden voor de middag stopgezet, aldus nog de vakbond. Als gevolg van de vakbondsacties zijn er files ontstaan voor de landende passagiers. De vakbond spreekt over wachttijden van een uur.

Volgens luchthavenuitbater Brussels Airport bleef de hinder al bij al beperkt. Grote problemen deden zich niet voor. Ook in Luik voerden de vakbonden acties. Daar werd het vrachtvervoer grondig gecontroleerd bij stiptheidsacties.

Partner Content