Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak: vervolging afgekocht voor ruim 107.000 euro

Dominique Leroy

Voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy heeft een deal gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Ze zou de mogelijke vervolging afkopen voor een bedrag van net geen 108.000 euro. Dat melden L’Echo en De Tijd woensdag.

De schikking ten bedrage van 107.841,01 euro moet wel nog bekrachtigd worden door de Brusselse raadkamer. Dat zou gebeuren op 15 juli. Daarnaast gaat de minnelijke schikking gepaard met een nominatieve bekendmaking op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Overstap naar KPN van de baan

Leroy verkocht een pakket aandelen net voor ze haar vertrek aankondigde naar het Nederlandse KPN. De transactie deed vermoedens van handel met voorkennis rijzen en het gerecht deed huiszoekingen bij Proximus en Leroy. De overstap naar KPN ging niet door. Leroy hield haar onschuld altijd staande.

Leroy beschikte ‘op het ogenblik van de verkoop van haar aandelen, over bevoorrechte informatie die voortvloeide uit het bestaan van gevorderde onderhandelingen met KPN over haar aanwerving als CEO’, stelt de financiële toezichthouder woensdag in een mededeling.

Partner Content