Directie Ford Genk spoorloos volgens bonden

© reuters

De vakbonden hebben er geen idee van waar de directie van Ford Genk zich bevindt.

De vakbonden hebben er geen idee van waar de directie van Ford Genk zich bevindt.

“Het blijft windstil”, zegt Luc Prenen van ACV Metea. “We weten zelfs niet waar de directie is. Maandagnamiddag is er wel nog overleg met de burgemeester en politie over de manifestatie van 11 november,” aldus de vakbondsman.

De bonden raden hun leden aan bij het einde van de periode van economische werkloosheid op 13 november opnieuw aan de slag te gaan. “Anders komen we in een stakingsregime en dat kost onze mensen nog meer geld”, verduidelijkt Gert Steegmans van het ACLVB. Steegmans ziet nog voordelen in het hervatten van de productie: “Zo bouwen we extra oorlogsbuit op. De geproduceerde auto’s worden immers niet vrijgegeven.”

Enkele honderden werknemers van 4 toeleveranciers van Ford Genk (Syncreon, Lear, IAC en SML)zijn maandagvoormiddag naar de poort van Ford getrokken om te eisen dat ook rond hun toekomst duidelijkheid wordt geschapen. Ze hebben de indruk over het hoofd te worden gezien bij de communicatie rond wat er te gebeuren staat.

Voor Ford Genk staan er nog enkele belangrijke data op de agenda. Een Europese ondernemingsraad op 7 en 8 november in Duitsland, een nationale manifestatie van 11 november in Genk en de start van de onderhandelingen over het sociaal plan. Op 13 november wordt dan mogelijk de productie hervat. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content