Directie en personeel Opel bereiken akkoord over herstructurering

© belga

De noodlijdende Duitse autobouwer Opel heeft een akkoord bereikt met zijn werknemers over de herstructureringsmaatregelen. Dat heeft Opel vrijdag bevestigd.

Volgens het bereikte akkoord zouden de werknemers in Europa jaarlijks 265 miljoen euro bijdragen tot 2014. Dat moet de autobouwer helpen opnieuw winstgevend te worden.

Het herstructureringsplan houdt in dat de Duitse werknemers 176,8 miljoen euro van het totaalbedrag voor hun rekening nemen. De overeenkomst is een voorwaarde voor Opel om Duitse staatssteun te kunnen krijgen.

De autobouwer wil 8.300 van de 48.000 banen in Europa schrappen en de capaciteit met een vijfde terugdringen. De sluiting van de fabriek in Antwerpen maakt deel uit van het herstructureringsplan.

In verband met de vestiging in Antwerpen liet de voorzitter van de Europese ondernemingsraad, Klaus Franz, vrijdag weten dat de Duitse autoconstructeur in overleg is met 17 mogelijke investeerders. Namen kon of wilde Franz niet vrijgeven. De deuren van de Antwerpse fabriek gaan onherroepelijk dicht als tegen eind september 2010 geen overnemer gevonden wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content