Directie Carrefour trekt naar alle bedreigde winkels

De directie van warenhuisketen Carrefour gaat van 18 tot en met 23 maart langs bij alle winkels die met sluiting bedreigd zijn. Dat heeft topman Gérard Lavinay de vakbonden dinsdag tijdens de ondernemingsraad beloofd.

Maandag overliep Lavinay zijn commercieel relanceplan met de vakbonden. Dinsdag gaf hij zoals beloofd antwoord op alle resterende vragen van de bonden. “Dat heeft vooral geleid tot een reeks nieuwe vragen”, zegt Jan De Weghe van BBTK.

De vakbonden krijgen het steeds meer op de heupen van de informatiepolitiek die de directie voert. “Lavinay blijft maar hameren op het cijfer van 1.672 ontslagen, terwijl hij weet dat het om een veel groter aantal gaat”, aldus De Weghe. “Niet alle winkels die te koop staan, worden effectief overgenomen en indien dat wel gebeurt, is de kans groot dat het personeel alsnog aan de kant wordt gezet.”

De komende dagen overleggen de toplui van Carrefour België met de lokale directies en vakbonden van de bedreigde winkels. De vakbonden hopen dat de top van het bedrijf daar zal inzien dat enkele vestigingen toch nog levensvatbaar zijn.

“Ik betwijfel of de huidige studie rekening heeft gehouden met bijvoorbeeld nieuwe vastgoedontwikkelingen en toekomstige wijzigingen in het openbaar vervoersnet”, zegt De Weghe. “We hopen dat die zaken aan het licht zullen komen bij een bezoek.”

Op 24 maart volgt een nieuwe ondernemingsraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content