D’Ieteren richt pijlen op woningherstelling

. © BelgaImage

D’Ieteren, vooral bekend als autodienstengroep, zet zijn diversificatie voort. Nadat vorig jaar al het Italiaanse notitieboekjesbedrijf Moleskine werd overgenomen, gaat de groep nu ook huizen herstellen in Frankrijk, zo blijkt donderdag uit een persbericht van het beursgenoteerde bedrijf.

D’Ieteren neemt via zijn autoglasdivisie Belron, met als gekendste merk autoruitenhersteller Carglass, een belang van 80 procent in Maisoning. Het Franse bedrijf, opgericht in 1967, is gespecialiseerd in (nood)herstellingen aan en renovatie van woningen. Het bedient jaarlijks ongeveer 120.000 klanten in heel Frankrijk en heeft bijna 400 werknemers in dienst, onder wie 200 techniekers en vaklui. De omzet bedroeg vorig jaar meer dan 40 miljoen euro.

De groep Prunay, tot nu toe volledig eigenaar van Maisoning, houdt een belang van 20 procent en ‘zal de ontwikkeling van Maisoning blijven ondersteunen’. Axel Miller, de topman van D’Ieteren, kondigde eind 2015 aan dat de onderneming op zoek was naar een diversificatie van zijn investeringen buiten de autosector. Ongeveer een jaar later volgde een belang in, en nadien de volledige overname van Moleskine en nu volgt een nieuwe zet. De overname van Maisoning ‘is een nieuwe stap in de strategie van Belron om zijn diensten uit te breiden’, stelt Miller in een persbericht.

Begin mei liet D’Ieteren weten op zoek te zijn naar een minderheidsaandeelhouder voor Belron. Met een omzet van iets meer dan 3,3 miljard euro in 2016 is Belron de grootste divisie binnen D’Ieteren. Daarnaast is er nog D’Ieteren Auto (de verdeler van VW-auto’s in België) met een omzet van 3,1 miljard euro, en Moleskine (145,2 miljoen euro omzet in 2016).

Partner Content