DHL neemt nieuwe sorteercentrum op Brucargo eind juni in gebruik

© Belga

Koerierbedrijf DHL Aviation maakt zich op om te verhuizen naar zijn nieuwe hub op Brucargo, de vrachtluchthaven van Brussels Airport.

DHL kondigde eind 2015 aan dat het 114 miljoen euro ging investeren in een nieuwe hub op Brucargo. De huidige dateert van 1985.

Het nieuwe gebouw omvat een kantorencomplex van 5.000 vierkante meter en een sorteercentrum van 31.500 vierkante meter. De werknemers kunnen er 39.500 verzendingen per uur verwerken, ruim drie keer meer dan nu. DHL Aviation beklemtoonde eind 2015 al dat de capaciteitsverhoging niet zou leiden tot extra nachtvluchten.

Laatste fase

De bouw zit in de laatste fase. Alle systemen worden momenteel getest en de werknemers krijgen een vijfdaagse opleiding over de nieuwe werkomgeving, klinkt het bij het bedrijf. Op maandag 26 juni zou een groep van een zestigtal werknemers een eerste productgroep beginnen sorteren op de nieuwe locatie, en een tiental dagen later zou het sorteercentrum volledig in gebruik moeten zijn.

Zaventem was tot april 2008 het Europese knooppunt van DHL, maar toen verhuisde dat naar het Duitse Leipzig. De voorbije jaren groeide de Brusselse hub evenwel opnieuw fors. “Indien de groei in zendingen zich zou bestendigen in de komende jaren, dan verwacht DHL tegen 2020 200 extra directe banen en 200 extra indirecte banen te kunnen creëren”, klinkt het.

DHL stelt meer dan 4.000 mensen tewerk in België, van wie 1.000 bij DHL Aviation op Zaventem.

Partner Content