Dexia boekte vorig jaar nettoverlies van 11,6 miljard euro

© Belga

Het monsterverlies heeft uiteraard te maken met de ontmanteling van de groep in het najaar van 2011.

De beursgenoteerde Belgisch-Franse groep Dexia heeft vorig jaar een nettoverlies geboekt van 11,6 miljard euro. Dat blijkt uit gepubliceerde jaarresultaten.

Het verlies verbonden aan de verkoop van Dexia Bank België aan de Belgische overheid bedroeg zoals bekend 4 miljard euro. De verkoop van Dexia Municipal agency had een negatieve impact van 984 miljoen euro.

Maar ook de waardevermindering van Griekse overheidsobligaties en gelijkgestelde posities had een aanzienlijke impact van 3,4 miljard euro.

Dexia had 2010 nog afgesloten met een nettowinst van 723 miljoen euro. Gelet op de verliescijfers, zal Dexia de algemene aandeelhoudersvergadering voorstellen om geen dividend uit te keren.

Ontmanteling DexiaDexia stond eind september vorig jaar aan de rand van de afgrond, vanwege zijn moeilijke toegang tot de financiële markten. De ontmanteling werd toen inderhaast opgestart. Daarbij werd onder meer de Belgische en Luxemburgse tak van de hand gedaan. De Turkse dochter DenizBank heeft nog geen nieuwe eigenaar. DenizBank deed het vorig jaar op commercieel vlak zeer goed, zo blijkt uit de jaarresultaten.

CEO Pierre Mariani en financieel directeur Philippe Rucheton zullen in Parijs toelichting geven bij de jaarresultaten en de stand van zaken van het herstructureringsproces van de groep. (Belga/TE/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content