Dexia-aandeel belandt op dieptepunt

© belga

Op Euronext Brussel bereikt het Dexia-aandeel een diepterecord van 0,23 euro.

Het aandeel van de restbank duikelde tijdens de eerste handelsdag van de week 15 procent lager tot 0,22 euro, maar kon zich tegen het slot nog even oprichten om uiteindelijk af te sluiten met een verlies van 11,54 procent tot 0,23 euro. Het vorige dieptepunt dateert van eind november 2011, toen de schade een dieptepunt van 0,239 euro veroorzaakte.

Sinds het Dexia-aandeel in maart uit de sterindex Bel20 verdween en naar de brede markt verhuisde, houdt Euronext de koers bij twee in plaats van drie cijfers na de komma.

Het Dexia-aandeel lijdt net als andere financials onder de aanhoudende onrust over de schuldencrisis en de toekomst van de eurozone. Dat er nog steeds geen beslissing is gevallen over de verkoop van de Turkse dochter DenizBank stelt de beleggers al evenmin gerust.

Bijkomend probleem voor Dexia bestaat erin dat de restbank nogal wat staatspapier van noodlijdende eurolanden als Italië in portefeuille heeft. Overigens liet CEO Mariani er eerder dit jaar geen twijfel over bestaan dat de toekenning van 90 miljard euro waarborgen door de Belgische, Franse en Luxemburgse overheden een absolute voorwaarde voor het voortbestaan is van de holding Dexia. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content