Delhaize boekt 10 miljoen euro verlies in eerste kwartaal

© belga

Supermarktketen Delhaize heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 10 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 126 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Het verlies is volgens Delhaize voornamelijk te wijten aan een negatieve impact van 167 miljoen euro door de optimalisatie van het winkelnet.

De bedrijfswinst daalde met 89 procent, tot 23 miljoen euro. De omzet steeg tijdens het eerste kwartaal tot 5,48 miljard euro, van 5,04 miljard euro een jaar eerder.

Het moeilijke en onzekere economische klimaat bleef volgens Delhaize doorwegen op de consumentenbestedingen, vooral in de VS en in België.

Groeiplannen

“In het eerste kwartaal voerden wij ons New Game Plan verder uit door te investeren in cruciale initiatieven voor opbrengstengroei”, zegt topman Pierre-Olivier Beckers. De topman heeft er vertrouwen in dat de strategie van de retailer de verwachte resultaten zal opleveren.

“Om onze langetermijngroeiplannen en onze prijsinvesteringen in onze verschillende markten te financieren, vooral in de VS en België, zullen wij ons meer toespitsen op het genereren van vrije kasstroom door een meer gedisciplineerde aanpak van onze investeringen en verbeteringen in het bedrijfskapitaal. Voor 2012 hebben we als doelstelling om 500 miljoen euro aan vrije kasstroom te genereren.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content