Dehaene stelt mandaat bij Dexia wél ter beschikking

© Belga

Voorzitter ontkent dat hij pas in augustus plaats zou willen ruimen voor opvolger.

De Tijd schrijft dat de regering-Di Rupo zo snel mogelijk Karel De Boeck bij Dexia als nieuwe kapitein aan boord wil hijsen, maar dat dit enkel kan als Dehaene plaats ruimt als voorzitter. Volgens de krant zou die echter pas in augustus willen vertrekken, als hij de leeftijdsgrens van 72 jaar heeft bereikt en dus geen gezichtsverlies lijdt.

Dexia ontkent dat in een persbericht. “Dehaene wil de besluitvorming van de regeringen op geen enkele wijze bemoeilijken. Door zijn mandaat ter beschikking te stellen heeft hij duidelijk aangegeven dat hij zijn opdracht als beëindigd beschouwt”, klinkt het.

Dehaene herinnert eraan dat hij al in oktober vorig jaar – in een schrijven aan toenmalig eerste minister Yves Leterme, later bevestigd in een brief aan opvolger Elio Di Rupo – “zijn mandaat met onmiddellijke ingang ter beschikking van de regering stelde”.

Als ultieme einddatum stelde hij de algemene vergadering van mei 2012 voorop. Die vindt volgende woensdag plaats. “Het is echter aan de regeringen om de nieuwe en dringend wenselijke nieuwe governance in te vullen”, staat er. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content