Deceuninck houdt rekening met tegenwind vanuit Turkije

© Deceuninck

Pvc-specialist Deceuninck houdt rekening met een mogelijke vertraging in Turkije in de tweede jaarhelft. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het bedrijf uit Hooglede-Gits.

De Turkse lira verloor deze week in ijltempo waarde. Deceuninck, een bedrijf dat erg actief is op de Turkse markt, gelooft dat de fundamenten van de Turkse economie op lange termijn gezond blijven. Niettemin houdt het bedrijf er rekening met een mogelijke vertraging de komende maanden.

Nog tegenwind wordt verwacht van hogere grondstofprijzen en ongunstige wisselkoerseffecten. De producent van pvc-profielen voor ramen en deuren verwacht wel een blijvende groei van de globale vraag naar kunststoframen, en dit aan “bovengemiddelde snelheid”.

De omzet in de eerste zes maanden kwam uit op 341,5 miljoen euro: een stijging met 0,8 procent. Daarvan kwam 107,9 miljoen euro uit Turkije en de opkomende markten: een stijging met 6,3 procent.

De aangepaste ebitda-winst (de bedrijfswinst of de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 10 procent tot 36,1 miljoen euro. Netto bleef 7,5 miljoen euro over, minder dan de 8,2 miljoen euro van een jaar eerder.

De hogere bedrijfswinst werd tenietgedaan door 2,9 miljoen euro hogere financiële lasten, die hoofdzakelijk te wijten zijn aan de devaluatie van de Turkse lira, en door eenmalige effecten.

Topman Francis Van Eeckhout toont zich over het algemeen tevreden met de cijfers.

Partner Content