Deceuninck blijft op groeikoers

© Deceuninck

Pvc-profielenfabrikant Deceuninck is in het eerste halfjaar op groeikoers gebleven. Eind dit jaar wordt een fabriek in Colombia geopend.

Deceuninck boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 338,7 miljoen euro, 2,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de Verenigde Staten en Centraal-Europa deed het bedrijf goede zaken.

De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 0,6 procent tot 32,7 miljoen euro. De nettowinst ging wel fors lager, tot 8,2 miljoen euro. Maar de nettowinst van 13,1 miljoen euro een jaar geleden was gedeeltelijk te danken aan eenmalige inkomsten.

De pvc-profielenfabrikant uit Hooglede-Gits mikt in de tweede helft van het jaar op verdere groei, maar blijft ook tegenwind verwachten van hogere grondstofprijzen en ongunstige wisselkoersbewegingen. “We blijven de nodige acties nemen die naar verwachting op termijn de marges zullen herstellen”, luidt het in een persbericht.

Deceuninck kondigt donderdag ook een nieuwe fabriek in Colombia aan, die eind dit jaar operationeel zou moeten zijn. In een interview met Trends van begin juni had CEO Francis Van Eeckhout al laten verstaan dat er een vestiging in Colombia gepland werd.

“Het vredesakkoord is er bevestigd, de FARC ontwapent, en veel geld dat naar Miami is gegaan, keert terug. Het wordt een bruggenhoofd voor Latijns-Amerika. In een eerste fase investeren we er 4 à 5 miljoen euro. Na enkele jaren kunnen we dan naar een definitieve vestiging gaan, en investeren we er allicht 20 miljoen euro”, verduidelijkte hij.

Partner Content