De 10 snelst groeiende technologiebedrijven die niemand kent

© reuters

Chengdu Unionfried en Inovisi Infracom zijn bedrijven die waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen. Toch zijn het enkele van de snelst groeiende technologiebedrijven.

De snelst groeiende technologiebedrijven kunnen nog niet van merkerkenning spreken zoals bijvoorbeeld Samsung, maar ze stijgen wel naar de top dankzij een belangrijke waardemeter: namlijk de omzet.

Bloomberg Rankings ging op zoek in 72 groeilanden en maakte een lijst van 295 technologiebedrijven die een marktwaarde noteren van minstens 500 miljoen dollar (360 miljoen euro). Voor het samenstellen was de omzetgroei over de laatste drie jaar bepalend. Van alle onderzochte landen blijkt China de absolute leider, met negen van de tien bedrijven op haar grondgebied.

1. Digital China Information Service (China)

Het Chinese bedrijf Digital China Information Service kondigde in augustus 2013 aan dat het zijn IT-afdeling ging samenvoegen met het telecombedrijf Shenzhen Techo Telecom voor 492 miljoen dollar, goed voor 354 miljoen euro.

Gemiddelde groeivoet: 348 procent

2. Chengdu Unionfriend Network (China)

Chengdu Unionfriend Network ontwikkelt en beheert computernetwerken en biedt videodiensten aan voor hotels.

Gemiddelde groeivoet: 346 procent

3. Harbin Electric Corp. Jiamusi Machine (China)

Dit bedrijf produceert relaisbeschermingen, stroomvoorzieningen en elektrische motoren.

Gemiddelde groeivoet: 161 procent

4. YY (China)

YY ligt in de Chinese stad Kanton en beheert interactieve entertainmentwebsites.

Gemiddelde groeivoet: 151 procent

5. Inovisi Infracom (Indonesië)

Inovisi Infracom is het enige Indonesische bedrijf in de top tien en biedt mobiele telecommunicatie-infrastructuur aan. Daarnaast doet Inovisi Infracom aan adverteren en andere gerelateerde zaken.

Gemiddelde groeivoet: 142 procent

6. 58.com (China)

58.com is ee website-ontwikkelaar voor de verkoop van tweedehandswagens, jobaanbiedingen en advertenties voor huurappartementen.

Gemiddelde groeivoet: 139 procent

7. Forgame Holdings (China)

Forgame Holdings is, net als YY, gevestigd in het Chinese Kanton. Het bedrijf, dat online games ontwikkelt, kwam op de markt in oktober 2013.

Gemiddelde groeivoet: 132 procent

8. Dongxu Optoelectronic Technology (China)

Dongxu Optoelectronic Technology biedt onder meer elektronische onderdelen aan voor het produceren van kathodestraalbuizen.

Gemiddelde groeivoet: 129 procent

9. Qihoo 360 Technology (China)

Qihoo 360 is de operator van de tweede grootse zoekmachine van China en gaf vorig jaar van alle grote software- en computerbedrijven het meeste geld uit aan onderzoek en ontwikkeling.

Gemiddelde groeivoet: 127 procent

10. NQ Mobile (China)

NQ Mobile is een provider van mobiele diensten. Het bedrijf kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat short-seller Carson Block had beweerd dat de verkoopcijfers van het bedrijf niet klopten. NQ Mobile ontkende hardnekkig. In april maakte het bedrijf een lager dan verwachte omzet bekend, waarna het aandeel kelderde.

Gemiddelde groeivoet: 123 procent

(Bloomberg/KVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content