Davignon:’Verhuis Brussels Airlines momenteel niet aan de orde’

© Belga

Etienne Davignon, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, ontkent de geruchten over een mogelijk vertrek van de luchtvaartmaatschappij uit ons land. Het zou slechts om een waarschuwing gaan.

In een gesprek met de krant De Morgen dreigde Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines, met een vertrek uit ons land als gevolg van ongunstige fiscale maatregelen. In Luxemburg of Ierland zou de Belgische luchtvaartmaatschappij andere fiscale maatregelen kunnen krijgen voor zijn piloten en bedienden, luidde het.

Woensdagnamiddag nuanceert voorzitter Davignon de uitlatingen van de CEO in een gesprek met de televisiezender RTL. Brussels Airlines overweegt momenteel geen vertrek uit België, aldus Davignon. De dreigende taal van de CEO moet worden beschouwd als het luiden van de alarmbel. Het luiden van de alarmbel zou volgens Davignon net betekenen dat de luchtvaartmaatschappij niet wil overgaan tot een dergelijk extreme beslissing (verhuis).

“Ik wil het vliegend personeel niet delokaliseren”, verduidelijkte Davignon. In een brief aan de federale regering had de voorzitter vorige week al laten verstaan dat de luchtvaartmaatshappij het land niet wil verlaten. Davignon voegde er wel aan toe dat in de luchtvaartsector het bedrijf zijn sociale bijdragen en belastingen betaalt in het land waar de zetel is gevestigd, niet waar het merendeel van zijn activiteiten plaatsvindt.

“Voor Ryanair is dat Ierland, voor andere maatschappijen India of Zwitserland”, klonk het, en dat creëert volgens de voorzitter oneerlijke concurrentie. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content