Colruyt neemt zeven O’Cool-winkels over

© belga

Na Carrefour neemt ook concurrent Colruyt een aantal winkels van diepvrieswinkelketen O’Cool over.

Na Carrefour neemt ook concurrent Colruyt een aantal winkels van diepvrieswinkelketen O’Cool over.

Diepvriesketen O’Cool kwam in mei van dit jaar in financiële moeilijkheden en moest bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen. Als gevolg daarvan besliste de directie 25 van haar vestigingen te verkopen aan twee andere voedingswarenhuizen.

Eerder raakte bekend dat Carrefour 13 van de 25 winkels overneemt. Colruyt krijgt er 7 in handen en neemt ook de twintig personeelsleden van de betrokken winkels over. Over de vijf resterende winkels wordt later gecommuniceerd. Als de deal voor de 25 vestigingen beklonken is, heeft O’Cool er nog 81 in de etalage staan waarvoor een koper wordt gezocht.

Volgens advocaat Jurgen Egger, de advocaat die de reorganisatieprocedure van O’Cool begeleidt, kunnen er de volgende weken nog meer aankondigingen worden verwacht. “De opbrengsten van de verkopen moeten dienen om de schuldeisers af te betalen. De bedoeling is uiteindelijk om nog een levensvatbare ‘restonderneming’ over te houden die door een buitenlandse strategische partner zou worden ondersteund,” aldus Egger.

O’Cool kreeg tot mei bescherming tegen zijn schuldeisers. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content