Cold calling: een hondenbaan die rendeert

Sommige mensen geloven niet in cold calling: zomaar iemand bellen met een aanbod. Maar het werkt wel. Als u deze tips maar in het hoofd houdt.

Wees proactief. Vraag niet of iemand tijd heeft. Dat heeft hij/zij niet. Stel liever vragen en sla toe bij de eerste twijfel. “Wat is uw budget?” “Hmm…” “Is het 50.000 of toch eerder 100.000?” “Ik dacht meer aan 30.000.” Beet!

Beslissers kopen van beslissers. Doe nooit of u in opdracht van iemand belt, maar gedraag u liever alsof u het product zelf hebt uitgevonden.

Laat de ander praten. Het succes van cold calling zit in niet zelf het woord willen voeren. Hoe meer de ander praat, hoe meer u te weten komt en hoe meer hij/zij zich aan u verbindt. Stel dus open vragen. En probeer niet te verkopen, maar probeer de ander zover te krijgen dat hij bij u wil kopen. Dat is een heel verschil.

Beweeg. Als uw lichaam beweegt, stroomt uw bloed harder dan als u stilzit en ontstaan er actieve en creatieve gesprekken. Gebruik dus een mobiele telefoon zoals hij bedoeld is: mobiel.

Ga nooit in discussie. Probeer nooit iemand ervan te overtuigen naar u te blijven luisteren. Bel dan de volgende. Elke ‘nee’ brengt u dichter bij een ‘ja’.

Bron : MT.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content