Coca-Cola schrapt 12 extra banen in België

© Belga

Bij de bottelarij Coca-Cola Enterprises in België sneuvelen 12 extra banen bovenop de eerder aangekondigde 54.

Bij de bottelarij Coca-Cola Enterprises in België sneuvelen 12 extra banen bovenop de eerder aangekondigde 54.

Bij Coca-Cola in Anderlecht stond om 12.30 uur een buitengewone ondernemingsraad gepland. De bonden kregen er te horen dat er 12 banen worden geschrapt in de bottelarij. De bottelarij Coca-Cola Enterprises is verantwoordelijk voor de productie, distributie en verkoop van Coca-Cola. In België stelt het bedrijf 2.500 mensen tewerk, van wie een 800-tal in Anderlecht.

Enkele weken geleden raakte al bekend dat in de financiële afdeling van het bedrijf 54 jobs moeten verdwijnen, die worden overgeheveld naar Oost-Europa. De sociale onderhandelingen daarover werden donderdagmorgen opgestart.

“Eerder lekte al uit dat de groep in Europa minstens 500 banen zou schrappen in de commerciële en marketingdiensten”, aldus Alain Lebrun van de BBTK. “De directie van Coca-Cola steekt niet weg dat ze meer winst moet halen. Men zegt doodleuk dat onderzocht wordt op welke punten de kosten nog kunnen worden verminderd. Er ligt dus blijkbaar geen enkele werkzekerheid in het verschiet voor de andere werknemers van het bedrijf”, luidde het donderdagmorgen in een gemeenschappelijk persbericht van het vakbondsfront.

Uiteindelijk sneuvelen er in Europa ruim 600 banen bij de frisdrankengigant. In september werd al bekendgamaakt dat er 175 banen zouden worden geschrapt. (Belga/BO/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content