Citigroup betaalt 730 miljoen dollar om klacht over misleiding te schikken

© AFP

Citigroup betaalt 730 miljoen dollar om een collectieve klacht van investeerders over misleiding tijdens de financiële crisis te schikken. De schikking houdt geen schuldbekentenis in, zegt de bank.

Citigroup gaat 730 miljoen dollar (564 miljoen euro) betalen om een collectieve klacht van investeerders over misleiding tijdens de financiële crisis te schikken. De schikking houdt geen schuldbekentenis in, zegt de Amerikaanse bank.

Een rechter moet de schikking nog goedkeuren. Het bedrag zal betaald worden met geld dat Citigroup heeft opzijgezet voor juridische uitgaven.

Misleid

De beleggers kochten tussen mei 2006 en november 2008 schulden en preferentiële aandelen van de groep. Tijdens de financiële crisis kregen ze verliezen te slikken. Ze claimen dat ze misleid werden doordat Citigroup verkeerde en onvolledige financiële informatie verschafte.

‘Citigroup ontkent de beweringen en regelt deze schikking alleen om een einde te maken aan de onzekerheden, de last en de kosten die gepaard gaan met een aanhoudend geschil’, zegt de bank in een verklaring. ‘Deze schikking is een nieuwe belangrijke stap om onze blootstelling aan claims ten gevolge van de financiële crisis op te lossen.’

‘Ander bedrijf’

In september 2008 viel de Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers om, wat schokgolven door de financiële markten stuurde. In de nasleep moest Citigroup door de Amerikaanse regering gered worden met 45 miljard dollar. Intussen staat de bank opnieuw op eigen benen en boekt ze winsten.

‘Citi is vandaag een fundamenteel ander bedrijf dan bij het begin van de financiële crisis’, luidt het nog. (DPA/AFP/Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content