Chemiebedrijf Mepa uit Oudenaarde legt de boeken neer

Chemiebedrijf Mepa uit Oudenaarde heeft dinsdagochtend om 9.30 uur de boeken neergelegd. Dinsdagmiddag beslist een curator over het verdere lot van de onderneming en haar 145 werknemers. Dat is vernomen van Didier Claes, financieel directeur van Mepa.

Claes beschikte sinds de bijzondere ondernemingsraad van maandag over een mandaat om de boeken neer te leggen en heeft dinsdagochtend bij de rechtbank van koophandel in Oudenaarde het faillissement aangevraagd.

Het bedrijf werd al geruime tijd geconfronteerd met zware liquiditeitsproblemen en de laatste weken lag de productie nagenoeg stil. Volgens Claes was er nog steeds geen geld aanwezig om de schulden te betalen ondanks berichten dat het Italiaanse moederbedrijf Liri Industriale een overnemer zou hebben gevonden.

Hoe de toekomst van het bedrijf er uitziet hangt af van wat de curator dinsdagmiddag beslist. “Er kan misschien doorgestart worden met een ‘nieuwe’ Mepa”, zegt Claes. “Er zijn enkele geïnteresseerde contacten van onder andere Italiaanse en Duitse bedrijven. Ik hoop dat er een oplossing komt. Momenteel blijft er onzekerheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content