CEO Perrigo vertrekt al na veertien maanden

© reuters

De topman van Perrigo, het farmabedrijf dat twee jaar geleden Omega Pharma kocht van Marc Coucke, stapt onverwacht op. John Hendrickson was nog maar veertien maanden op post. Eerder dit jaar vertrok ook al financieel directeur Judy Brown

Sinds Perrigo Omega overnam, gaat het niet al te best met het bedrijf. Cijfers vallen tegen, aandeelhouders morren en aan de top volgen de verschuivingen elkaar op. In de voorbije twaalf maanden verloor het aandeel van het Amerikaanse bedrijf meer dan een kwart van zijn waarde. Het is nog niet duidelijk wie Hendrickson zal opvolgen.

Het juiste moment

“De beslissing om dit jaar af te zwaaien was niet gemakkelijk, maar nu is het juiste moment voor mij om deze verandering persoonlijk en professioneel door te voeren”, zegt Hendrickson (54) in een statement. Hendrickson, die al in 1989 bij Perrigo aan de slag ging, volgde vorig jaar Joe Papa op. Onder Papa nam Perrigo Omega Pharma over.

Marc Coucke is nog steeds een grote aandeelhouder van Perrigo. Bij de overname van Omega verwierf hij bijna 5,4 miljoen aandelen. Die heeft hij volgens de laatste informatie nog altijd. Volgens de overeenkomst die Coucke met Perrigo sloot bij zijn ontslag, mocht hij op dit moment al driekwart van de aandelen te gelde gemaakt hebben. Vanaf december mag hij ze allemaal verkopen. Coucke kreeg na zijn ontslag ook een vergoeding van 1,2 miljoen euro.

Partner Content