Capricorn investeert 3,6 miljoen in Green Biologics

Capricorn Cleantech Fund, het groene durffonds van het Leuvense Capricorn Venture Partners, pompt 3,6 miljoen euro (3 miljoen pond) in het Britse industriële biotechbedrijf Green Biologics.

Capricorn verwerft daardoor een belang van ruim 20 procent in het in de buurt van Oxford gelegen bedrijf. De investering maakt deel uit van een totale financieringsronde van 4,9 miljoen pond, geleid door Capricorn.

Het is de 14de investering voor Capricorn Cleantech Fund, en ongetwijfeld niet de laatste. “Er zijn nog dossiers in due diligence”, zegt Jos Peeters, oprichter en managing partner van Capricorn Venture Partners.

Green Biologics heeft een bibliotheek van microben die biomassa-afval versneld fermenteren en het afval omzetten in de biobrandstof biobutanol. “Dit soort fermentatie gebeurde 30 à 40 jaar geleden ook, maar raakte in onbruik omdat fossiele brandstoffen zo goedkoop waren”, zegt Peeters. De Capricorn-topman is vooral geïnteresseerd in het potentieel van de technologie in China.

“Je hebt daar een aantal grote installaties die stilgelegd werden omdat ze economisch niet meer rendabel waren. Met de technologie van Green Biologics kun je ze zonder grote investeringen opnieuw rendabel maken. China is een heel grote invoerder van butanol, wil die graag zelf maken, én heeft zeer veel biomassa-afval”, aldus Peeters.

Het dossier Green Biologics lag al heel wat langer op tafel, maar raakte de jongste weken in een stroomversnelling, zegt Peeters. “Omdat er in China een commerciële doorbraak was.” Green Biologics mikt met zijn technologie vooral ook op Brazilië, de VS, India en Maleisië.

Be.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content