Busworld gaat naar Colombia

© Belga

De tweejaarlijkse beurs met roots in Kortrijk organiseert in 2014 voor het eerst een editie in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

Busworld, de grootste beurs ter wereld voor touringcars en autobussen, organiseert in 2014 voor het eerst een editie in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

Luc Glorieux, de stichter en het boegbeeld van Busworld; Didier Ramoudt, de voorzitter van Busworld International; en Mieke Glorieux, de CEO van Busworld, hebben daarover een principeakkoord bereikt met de Colombiaanse partner Fabio Rodriguez. Beide partijen stappen in een joint venture of zullen samenwerken op fiftyfifty-basis.

Volgens Luc Glorieux is Colombia uitstekend gelegen voor zo’n beurs. Het openbaar vervoer en het privévervoer met bussen of cars zijn er zeer ontwikkeld.

Het systeem van publiek-private samenwerking in dat land lijkt bovendien sterk op de Belgische ‘pachtersformule’, met het verschil dat de uitvoering in Bogotá volledig in handen van privéorganisaties berust.

Colombia is ook bezig met een opgemerkte economische revival, waarmee het land de aansluiting op de rest van Latijns-Amerika maakt.

Kortrijk

De tweejaarlijkse beurs Busworld heeft zijn roots in Kortrijk, waar in de jaren zeventig het eerste salon voor touringcars en autobussen plaatsvond.

De voorbije jaren organiseerde Glorieux analoge beurzen in China, India, Rusland en Turkije. De beurs in het Nigeriaanse Lagos werd afgevoerd, omdat ze niet rendabel was. Met het nieuwe salon in Bogotá komt er een Zuid-Amerikaans zusje bij voor Busworld, dat voortaan 83 procent van de wereldproductie bestrijkt. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content