Brussels Airport verwacht 240.000 reizigers tijdens eerste weekend zomervakantie

© belga

De luchthaven van Zaventem verwacht een topdrukte aan het begin van de zomervakantie. Tijdens het eerste weekend en de eerste week worden ongeveer 811.000 passagiers verwacht, 3 procent meer dan vorig jaar, meldt Brussels Airport.

Vooral het eerste weekend van de vakantie wordt het over de koppen lopen. Dan worden er bijna 240.000 passagiers verwacht. De vakantie-uittocht gaat ook tijdens de eerste volledige vakantieweek voort, met meer dan 570.000 verwachte reizigers.

Brussels Airport raadt reizigers onder meer aan om goed op tijd te komen, online in te checken en een parkeerplaats vooraf te reserveren.

Wie vrijdag 29 of zaterdag 30 juni met de trein naar de luchthaven wil gaan, moet rekening houden met verstoringen. De socialistische vakbond ACOD Spoor start donderdag om 22.00 uur namelijk met een 48 urenstaking. Er is wel een minimale dienstverlening gepland.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, de grootste speler in Zaventem, laat weten dat zij tijdens het eerste weekend van de zomervakantie 100.000 passagiers verwacht. Dat is 11 procent meer dan een jaar geleden.

Vrijdag, officieel de laatste schooldag, wordt de drukste dag met 37.000 reizigers.

Brussels Airlines biedt deze zomer 26 extra vakantiebestemmingen aan, dankzij de overname van de activiteiten van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober vorig jaar.

Partner Content