Brussels Airlines en Thai Airways sluiten samenwerkingsakkoord

© Belga

Brussels Airlines en de Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways hebben in Bangkok een samenwerkingsakkoord afgesloten.

Brussels Airlines en de Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways hebben in Bangkok een samenwerkingsakkoord afgesloten.

Dat gebeurde in het kader van de Belgische economische missie in Thailand, in aanwezigheid van prins Filip.

Brussels Airlines en Thai Airways zijn lid van het commerciële netwerk Star Alliance. Dit commercieel akkoord van code-sharing zal Brussels Airlines in staat stellen klanten vluchten naar Bangkok aan te bieden. De Thaise hoofdstad is uitgegroeid tot de op een na belangrijkste langeafstandsbestemming met vertrek in Brussel.

De reizigers van Thai Airways kunnen anderzijds via Brussel inpikken op de Amerikaanse en de Afrikaanse bestemmingen van de Belgische maatschappij.

Vier vluchten per week Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, noemde het akkoord ‘zeer positief’. ‘Onze maatschappijen zijn vrij complementair. We zijn meer aanwezig op het Afrikaanse en Amerikaanse segment, en Thai Airways op het Aziatische marktsegment.’

Thai Airways verbindt sinds 2011 Bangkok met Brussel met drie wekelijkse vluchten. Die frequentie wordt opgevoerd tot vier vluchten per week, besliste de maatschappij die van Brussel zijn tweede Europese hub wil maken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content