Bpost verkoopt 56 kantoren

© belga

Bpost doet 56 kantoren die niet meer aan zijn behoeften voldoen van de hand. Het Belgisch postbedrijf wil in de meeste gevallen een handelsovereenkomst sluiten met de nieuwe eigenaars.

Bpost heeft in het hele land 56 kantoren te koop gezet die niet meer aan zijn behoeften voldoen. In de meeste gevallen wil het postbedrijf wel een bijkantoor ter plaatse houden door een handelshuurovereenkomst te sluiten met de nieuwe eigenaar. Dat schrijven de kranten van de Sudpresse-groep.

Bpost wil op die manier extra financiële middelen aanboren. Daarnaast wil het het bedrijf efficiëntiewinsten te creëren.

Het gaat om eenvoudige kantoren op een gelijkvloerse verdieping, huizen omgebouwd tot postkantoren met garage en administratieve bureaus, en volledige gebouwen met loketten, vestiaires en administratieve diensten voor de postbodes van de zone. De verkoopprijs varieert van 50.000 tot 2 miljoen euro.

Bpost wil in de meeste gevallen een handelshuurovereenkomst tekenen met de nieuwe eigenaar, zodat ze een deel van de lokalen kan blijven gebruiken. Het is dan de bedoeling er een loket te behouden en de klanten een nabijheidsdienst te blijven aanbieden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content