Bpost start tests met hulppostmannen

© .

De Post, tegenwoordig bpost, start op 9 augustus met tests met postbedeling door “nieuwe” postbodes, de hulppostmannen. De tests lopen in een tiental postkantoren, waaronder Stekene, Brecht en Rumst.

Dat schrijft Le Soir vrijdag. Volgens de krant zijn vakbondsacties niet uitgesloten.

De vakbonden zeggen dat de tests niet realistisch zijn en niet objectiveerbaar, omdat bpost ze wil uitvoeren met gevormd personeel dat de job al kent. “Natuurlijk zal dat lukken”, luidt het. De bonden vinden dat bpost mensen moet inzetten die speciaal voor de functie zijn aangeworven.

De christelijke vakbond heeft ook vragen bij de vervanging van de postmensen bij afwezigheid en bij de integratie van de nieuwe postbedeling met een nieuw sorteersysteem.

De nieuwe postmedewerkers zullen volgens hun statuut 3.47 uur per dag werken een aan brutoloon van 9,68 euro per uur. Ze zullen post verdelen of andere eenvoudige taken uitvoeren, aldus Le Soir.

Bpost zegt dat er al 2.800 hulppostmannen zijn onder het nieuwe statuut, van wie 800 nieuwe personeelsleden. Sommige tests kunnen al eind juli van start gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content