Bod van rijkste man Carlos Slim op KPN niet hoog genoeg

© AFP

América Móvil, het bedrijf van Carlos Slim, doet een bod op een deel van het Nederlands telecombedrijf. KPN vindt het bod te laag.

América Móvil heeft een bod gelanceerd van 8 euro per aandeel op KPN, dat in België actief is met dochter BASE. Het wil een belang krijgen van maximaal 28 procent. América Móvil liet niet weten waarom de limiet op 28 procent is gezet, maar bij een deelneming van 30 procent of meer, is het verplicht een bod uit te brengen op de rest van het bedrijf.

Het zogenoemde partieel openbaar bod op KPN biedt een premie van circa 23,5 procent op de slotkoers van KPN op 7 mei. Uit data van Reuters blijkt dat de deal een waarde heeft van meer dan 2,3 miljard euro.

Het Nederlandse telecomconcern KPN liet dinsdagnamiddag weten dat het bod van 8 euro per aandeel te laag is. KPN wordt “substantieel ondergewaardeerd”, luidt het. KPN zal het “ongevraagde” bod waarmee América Móvil een belang van
maximaal 28 procent wil verkrijgen, wel zorgvuldig bestuderen. Ook zal het de Mexicanen om nadere toelichting vragen. Intussen blijft het bedrijf alle strategische opties onderzoeken.

Rijkste man América Móvil is eigendom van de Mexicaanse tycoon Carlos Slim, de rijkste man ter wereld. Het is de grootste aanbieder van draadloze diensten in Latijns-Amerika en had eind maart 246 miljoen draadloze abonnees in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Het bedrijf had al een deelneming van circa 4,8 procent in KPN en is in Europa onder meer actief in Polen. Deze stap wordt door het concern echter gezien als de “eerste significante investering in Europa”.

Als gevolg van het nieuws schoot het aandeel KPN op de beurs van Amsterdam na opening meer dan 20 procent hoger. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content