BNP Paribas Fortis zet spaarrente voor bedrijven op 0 procent

© REUTERS

BNP Paribas Fortis zet de spaarrekening voor bedrijven om naar een niet-gereglementeerde rekening met 0 procent intrest.

BNP Paribas Fortis en Fintro knippen op 1 december 2016 nogmaals in de rente van een spaarproducten. Het gaat om specifieke producten, zoals het woonsparen of de jongerenspaarrekening van Fintro.

De klassieke spaarrekening stond met een basisrente van 0,01 procent en een getrouwheidspremie van 0,10 procent al op het wettelijke minimum. En ook voor rechtspersonen (bedrijven, vzw’s,…) is er slecht nieuws: hun spaarrekening wordt in maart volgend jaar automatisch omgezet naar een niet-gereglementeerde rekening met 0 procent intrest.

De langetermijnrente mag dan wel gestegen zijn sinds de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten, de marktrente op middellange en korte termijn blijft op een historisch dieptepunt, aldus BNP Paribas Fortis. Dus wordt er geknipt in de opbrengst van een aantal spaarrekeningen.

Voor woonsparen bijvoorbeeld, verlaagt de getrouwheidspremie van 0,75 procent baar 0,55 procent. Op de jongerenspaarrekening van Fintro verlaagt de basisrente van 0,70 procent tot 0,50 procent, en de getrouwheidspremie van 0,30 procent tot 0,20 procent.

Vanaf 15 maart 2017 zal ook het spaarrekeningenaanbod voor rechtspersonen worden aangepast. Concreet zullen de gereglementeerde spaarrekeningen automatisch worden omgezet in niet-gereglementeerde spaarrekeningen (PRO).

De rente op die rekeningen wordt op dat moment vastgelegd op 0 procent. KBC nam eerder al een gelijkaardige maatregel. Het wettelijk minimum van 0,11 procent intrest geldt niet voor niet-gereglementeerde spaarrekeningen, net zomin als de vrijstelling van roerende voorheffing. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content