BNP Paribas Fortis slankt personeelsbestand af

© belga

BNP Paribas Fortis heeft zijn strategische objectieven voor 2013-2015 aangepast aan de veranderde economische omgeving, de digitale revolutie en gewijzigde klantenverwachtingen. Dat kost banen.

BNP Paribas Fortis heeft zijn strategische objectieven voor 2013-2015 aangepast aan de veranderde economische omgeving, de digitale revolutie en gewijzigde klantenverwachtingen. Dat kost banen, blijkt uit een conference call waar het industrieel plan 2012 werd toegelicht.

Nu de integratie in de Franse moedergroep BNP Paribas bijna voltooid is, gaat BNPP Fortis de komende drie jaar om te beginnen minder personeel aanwerven.”Van gemiddeld 850 aanwervingen de voorbije drie jaar stappen we over naar iets minder dan 200 aanwervingen per jaar,” verduidelijkt CEO Max Jadot.

Samen met het natuurlijke verloop (pensioneringen, historische afvloeiingen), zouden er jaarlijks netto ‘enkele honderden mensen minder’ bij de bank werken. Concrete cijfers geeft de top van de bank evenwel niet. Op dit moment telt de bank ongeveer 18.000 werknemers

BNPP Fortis is ook van plan te sleutelen aan de organisatie van de distributie naar een multikanaalaanpak (met de focus op digitaal en mobiel bankieren) ,waardoor het kantorennet zal worden aangepast (of afgebouwd). Ook daarover werden donderdag geen preciese cijfers meegedeeld.

In het kader van het eerder aangekondigd besparingsplan van 200 miljoen euro, waarbij over twee jaar 270 banen sneuvelen, stemde het personeel in met 3 procent brutoloonverlies in ruil voor werkzekerheid tot eind 2016.

Het banenverlies in de banksector blijft niet beperkt tot BNP Paribas Fortis. Recentelijk kondigde Belfius 900 afvloeiingen aan en bij ING-groep worden 30 procent besparingen gepland in de ondersteunende diensten. (BO/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content