BMW op weg naar recordwinst

© belga

De Duitse luxewagenbouwer BMW zit op koers om dit jaar een recordwinst te boeken, ondanks een terugval van de winst met 28 procent tijdens het tweede kwartaal.

De verkoop van BMW-wagens steeg tijdens het tweede kwartaal met 5,4 procent tot een recordpeil van 475.000 wagens. “We verwachten nog steeds om dit jaar het verkoopvolume en de winst voor belasting van vorig jaar te overtreffen,” aldus CEO Norbert Reithofer.

De nettowinst bij de autogroep uit München daalde tijdens het tweede kwartaal tot 1,28 miljard euro, tegenover 1,77 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet klokte 7,3 procent hoger af tot 19,2 miljard euro dankzij de sterke vraag in Azië en de Verenigde Staten, waardoor de onzekerheid op de Europese markt gecompenseerd werd.

Reithofer is wel beducht voor de eurocrisis en de zware schuldenlast van enkele lidstaten van de eurozone. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat het wereldwijde economische klimaat er verder op achteruit gaat tijdens de tweede jaarhelft. “We houden de ontwikkelingen in de verschillende markten van nabij in de gaten”, aldus de CEO. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content