Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder

© belga

Blokker Holding verkoopt meubelketen Leen Bakker aan investeerder Gilde Equity Management. Dat maakte het Nederlandse retailconcern dinsdag officieel bekend, na eerdere berichten hierover in de media. De verkoopsom werd niet vermeld.

Blokker maakte vorige week bekend dat het zich volledig gaat richten op de gelijknamige winkels in huishoudelijke artikelen. De andere winkelformules worden verkocht. Behalve Leen Bakker zijn dat onder meer Intertoys, Xenos en Big Bazar.

Geen impact op werkgelegenheid

De overname van Leen Bakker door de investeringsmaatschappij heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De meubelketen heeft 2.300 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro. Het bijna honderdjarige bedrijf is sinds 1988 eigendom van Blokker.

De overname door Gilde brengt Leen Bakker onder één dak met concurrent Kwantum. Dat bedrijf, met een jaaromzet van zo’n 250 miljoen euro, werd in 2015 gekocht van het inmiddels failliete concern Macintosh. Beide ketens blijven als onafhankelijke merken bestaan.

Gilde zegt ervan overtuigd te zijn dat Leen Bakker in de nabije toekomst zal blijven groeien. Daarvoor is het wel nodig de online activiteiten te versterken. Daar zal dan ook in worden geïnvesteerd.

De ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd over de transactie. Verder is de verkoop nog afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Partner Content