Bill Gates stapt uit bestuur Microsoft

Bill Gates, medeoprichter van softwaregigant Microsoft, stapt uit het bestuur van het technologiebedrijf. Dat maakte hij bekend op zijn blog. De miljardair wil meer tijd besteden aan zijn filantropische projecten.

Gates richtte Microsoft in 1975 op met wijlen Paul Allen. In de decennia die volgden, groeide het bedrijf uit tot ’s werelds grootste softwarebedrijf. Met pc’s en besturingssystemen van Microsoft raakte computergebruik ook ingeburgerd bij de leek.

De inmiddels 64-jarige Gates was tot 2000 topman van Microsoft. Daarna bleef hij aan als voorzitter, een meer toezichthoudende rol. Hoewel hij na 2008 niet meer op dagelijkse basis bij bestuurszaken was betrokken, vervulde hij die functie tot 2014. Nadien behield hij nog een zetel in het bestuur, die hij nu heeft opgegeven.

‘Microsoft blijft altijd een belangrijk deel van mijn leven’, verklaarde Bill Gates in zijn aankondiging. Hij kondigde ook aan het bedrijf en de huidige topman Satya Nadella van technologisch advies te blijven voorzien. Gates kondigde ook aan op te stappen uit het bestuur van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Partner Content