Beursuitbater Euronext staat stevig op eigen benen

© belga

Euronext, de uitbater van de beurzen van Brussel, Amsterdam, Lissabon en Parijs, heeft vorig jaar zijn nettowinst met ruim een derde zien toenemen.

De groep, die sinds een beursgang midden vorig jaar opnieuw op eigen benen staat, verhoogt haar besparingsdoelstelling.

Euronext boekte een nettowinst van 118,2 miljoen euro, zo maakte het woensdag bekend. Dat is fors beter dan verwacht: analisten gingen uit van een nettowinst onder de 100 miljoen euro. In 2013 stond er onder de streep 87,5 miljoen euro in de boeken. De omzet ging ruim 18 procent hoger tot 458,5 miljoen euro.

De Europese beursuitbater verhoogt ook zijn besparingsdoelstelling tot 80 miljoen euro tegen eind 2016. De eerdere doelstelling, van 60 miljoen euro, zal tegen midden dit jaar gehaald zijn, klinkt het. Die maatregelen zouden de ebitda-marge over de 50 procent moeten helpen.

Het voorbije jaar waren de markten van Euronext het toneel van “de grootste niet-financiële transactie in Europa in vijf jaar” – de kapitaalverhoging van 4,7 miljard euro van Numericable Group – en van “de grootste IPO in Europa in 2014” – de beursgang van 2,4 miljard euro van Pershing Square Holdings in Amsterdam. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content