Betafence werkt aan opstart in Brazilië

© Patrick Lecluyse (Betafence)

Het West-Vlaamse afrasteringsbedrijf Betafence, ontstaan uit het vroegere Bekaert Fencing, onderzoekt een opstart in Brazilië. Volgens bronnen wordt wellicht een joint venture opgezet met een lokale speler.

Patrick Lecluyse, die Betafence leidt sinds 2007, was vorige week in Brazilië waar hij deelnam aan de prinselijke missie. Voor zijn vertrek wou hij enkel kwijt dat Betafence zijn expertise en reputatie in de beveiliging van sportstadions wil uitspelen in Brazilië. In 2014 organiseert het land het WK voetbal, en in 2016 de Olympische Spelen.

Betafence haalde eerder belangrijke contracten binnen voor onder meer de Olympische Spelen in Peking en het WK voetbal in Zuid-Afrika, dat volgende maand van start gaat en waar het bedrijf bijna alle voetbalstadions van omheiningen voorzag. “Het lijkt me vanzelfsprekend dat wij willen participeren aan de belangrijke investeringen die Brazilië zal doen in functie van die belangrijke sportmanifestaties. Bovendien is het een groeimarkt die ook in andere domeinen, zoals luchthavens en snelwegen, investeert in infrastructuur”, zei Lecluyse. “Betafence is ook zeer actief in de Belgian Sports and Technology Club van Agoria. Die coördineert en verdedigt de belangen van Belgische bedrijven en producten bij grote sportevenementen.”

Betafence, de grootste Europese producent van omheiningen en producten voor toegangscontrole, werd in 2005 door de staalkoordproducent Bekaert voor 281,5 miljoen euro verkocht aan het durfkapitaalfonds Gilde. Dat verkocht op zijn beurt een belang van 45 procent door aan CVC Capital Partners. In 2008 – de jongste beschikbare cijfergegevens – boekte het bedrijf een omzet van 502 miljoen euro (+2,4% tegenover 2007) en een geconsolideerde winst van ruim 31 miljoen euro. De groep telt 2000 personeelsleden, van wie 420 in Zwevegem, en is actief in elf landen.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content