‘Betafence in Amerikaanse handen’

© reuters

Het Amerikaanse investeringsfonds The Carlyle Group neemt hekwerkspecialist Betafence over.

Dat meldt De Tijd maandag op basis van bronnen. Betafence ontstond als de afgesplitste omheiningsdivisie van de Zwevegemse staaldraadgroep Bekaert.

De groep is goed voor een omzet van 420 miljoen euro en een ebitda van 60 tot 70 miljoen euro en telt ruim 1.500 werknemers.

Onlangs werd de hele groep omgedoopt tot Praesidiad met hoofdkantoor in Gent. Het bedrijf wordt nu nog gecontroleerd door de investeringsgroep CVC.

CEO Michele Volpi liet begin dit jaar verstaan dat er investeerders werden gezocht om door te kunnen groeien naar een groep met een miljard euro omzet op vijf jaar tijd, meldt De Tijd.

ADB

Carlyle maakte maandag al de overname bekend van ADB Safegate uit Zaventem, een specialist inzake verlichting, signalisatie en vliegtuigbegeleiding op luchthavens.

ADB, opgericht in 1920, kende de voorbije jaren verschillende eigenaars. Het was sinds 1987 onderdeel van het Duitse Siemens, tot het in 2009 verkocht werd aan de Britse durfkapitaalgroep Montagu. Die ruimde vier jaar later plaats voor de Europese investeringsmaatschappij PAI Partners, die ADB vorig jaar samenvoegde met het Zweedse Safegate.

“Toen we ADB verwierven in 2013, was het een wereldspeler inzake vliegveldverlichting. Vier jaar later is de groep de wereldleider geworden van begeleidingssystemen voor luchthavens, dankzij organische initiatieven en de combinatie met Safegate”, blikt PAI Partners terug.

Carlyle krijgt zo een onderneming in handen met meer dan 900 werknemers, met productievestigingen in België, Duitsland, de Verenigde Staten en China, die actief is op zowat 2.500 luchthavens wereldwijd.

De overname zou nog dit jaar rond moeten zijn. Financiële details worden niet vrijgegeve

Partner Content